Gravad röding med sallad på gurka, äpple och dill

30 m + 2 h
4
Gravad röding med dillsallad
Foto: TV4

Det börjar verka kärlek banne mig! Du gravar enkelt rödingen själv för att sedan servera den tillsammans med en fräsch sallad på gurka, äpple och dill. Som pricken över i toppas förrätten med getostgratinerade tunnbrödsticks!

Dryck: En fin lager passar bra eller en riesling om du föredrar vin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 maj 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m + 2 h
4

Du behöver

Gravad röding

  • 2 rödingfiléer
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk citronskal, hackat

Sallad på gurka, äpple och dill

  • 0,5 gurka
  • 1 grönt äpple
  • 1 kruka dill
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk flingsalt
  • peppar

Tunnbrödsticks

  • 1 mjukt tunnbröd
  • Lite olivolja/rapsolja för pensling
  • 100 g getost

Gör så här

  1. Gravad röding
    Skiva upp rödingen. Blanda salt, socker, svartpeppar, dill och citronskal. Gnid in fisken med blandningen. Linda in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i minst 2 timmar.
  2. Sallad på gurka, äpple och dill
    Skala gurkan och ta ur kärnhuset, tärna. Tärna därefter äpplet. Hacka rikligt med färsk dill. Blanda rapsolja, äppelcidervinäger och grovkorning senap efter smak. Salta och peppra. Ringla vinägretten över dillsalladen.
  3. Tunnbrödsticks
    Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skär remsor av mjukt tunnbröd. Pensla med olja och smula över getosten. Lägg på plåt och gratinera några minuter högst upp i ugnen tills de fått fin färg, ca 5 minuter.
  5. Servera tillsammans med den gravade rödingen och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept