Gravad röding med sallad på gurka, äpple och dill

Gravad röding med dillsallad
Foto: TV4

Gravad röding med sallad på gurka, äpple och dill

Av: Anne-Lie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m + 2 h

Det börjar verka kärlek banne mig! Du gravar enkelt rödingen själv för att sedan servera den tillsammans med en fräsch sallad på gurka, äpple och dill. Som pricken över i toppas förrätten med getostgratinerade tunnbrödsticks!

Dryck: En fin lager passar bra eller en riesling om du föredrar vin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gravad röding

  • 2 rödingfiléer
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk citronskal, hackat

Sallad på gurka, äpple och dill

  • 0,5 gurka
  • 1 grönt äpple
  • 1 kruka dill
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk flingsalt
  • peppar

Tunnbrödsticks

  • 1 mjuka tunnbröd
  • olivolja, för pensling (eller rapsolja)
  • 100 g getost

Gör så här

Gravad röding

  1. Skiva upp rödingen. Blanda salt, socker, svartpeppar, dill och citronskal. Gnid in fisken med blandningen. Linda in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i minst 2 timmar.

Sallad på gurka, äpple och dill

  1. Skala gurkan och ta ur kärnhuset, tärna. Tärna därefter äpplet. Hacka rikligt med färsk dill. Blanda rapsolja, äppelcidervinäger och grovkorning senap efter smak. Salta och peppra. Ringla vinägretten över dillsalladen.

Tunnbrödsticks

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär remsor av mjukt tunnbröd. Pensla med olja och smula över getosten. Lägg på plåt och gratinera några minuter högst upp i ugnen tills de fått fin färg, ca 5 minuter.
  3. Servera tillsammans med den gravade rödingen och salladen.