Gratinerade cannelloni med köttfärs

Gratinerade cannelloni med köttfärs
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade cannelloni med köttfärs

17 ingredienser

Detta är en riktig klassiker, fast på ett nytt och inspirerande sätt. Det här är ett recept för den som vill lägga ner lite tid och möda på matlagningen.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 cannellonirör
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 1 dl buljong
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g ost, riven
  • 1 tsk oregano
  • smör, att steka i

bechamelsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Köttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, oregano och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.
  2. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.