Gratinerad toast med svamp och skinka

Gratinerad toast med svamp och skinka
Foto: TV4

En trevlig förrätt som kan förberedas och gratineras i sista stund. Du som inte vill laga egen hollandaisesås kan använda färdigköpt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • smör
  • 0,5 gul lök
  • 160 g kantareller
  • 160 g kokt skinka
  • olja till stekning
  • timjan
  • salt och malen vitpeppar
  • Hollandaisesås:
  • 3 äggulor
  • 150 g smält smör
  • 3 msk vitt vin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret. Vispa äggulor, vitt vin och citronsaft till vitt skum. Vispa sedan i det smälta smöret, lite i taget. först droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Sätt ugnen på 275°. Bre brödet med smör. Skär bort kanterna och stek brödskivorna. Finhacka löken och grovhacka kantarellerna. Strimla skinkan. Bryn kantarellerna en liten stund. Tillsätt löken och krydda med timjan, salt och peppar. Blanda ner skinkan.
  3. Fördela blandningen på brödet. Häll över Hollandaisesås. Gratinera ca 10 minuter. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept