Gratinerad hummer med gurk- och fänkålssallad samt grillad citron

Gratinerad hummer med gurk- och fänkålssallad samt grillad citron
Foto: TV4
4

Du behöver

Gratinering

  • 2 kokta humrar
  • 25 g smör
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 fänkål
  • 2 dl hummerbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 kvistar dill
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 1 dl västerbottensost

Citroner

  • 2 citroner

Sallad

  • 1 gurka
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gratinering
    Börja med att halvera humrarna. Ta ut hummerköttet och hacka i mindre bitar, ställ åt sidan.
  2. Värm en stekpanna, i med smör, hackad schalottenlök, hackad fänkål, hummerbuljong, grädde och dill. Pressa citron och blanda med maizena och vatten. Häll sedan i stekpannan så att det tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Blanda i hummerköttet och häll tillbaka i hummerskalen.
  3. Stek pankon gyllenbrun och strö över humrarna. Strö över västerbottendosten och gratinera i ugnen i 230 grader på grilleffekt.
  4. Citroner
    Halvera citronerna och grilla i stekpanna på hög värme tills fin färg.
  5. Sallad
    Skär gurkan och fänkålen tunt på mandolin. Pressa i citronen. Häll i honungen och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept