Gratinerad hummer

Gratinerad hummer
Foto: TV4
2

Du behöver

  • 2 st humrar, kokta
  • ev. skivad tryffel
  • citron och dill till serveringen

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl kaffegrädde
  • 1 st äggula
  • 2 msk dill, hackad
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela skaldjuren i halvor på längden. Ta ur stjärtköttet, skiva det och lägg tillbaka.
  2. Fräs smör och mjöl, späd med grädde, krydda och koka 10 min. Ta såsen av värmen, rör ned äggulan och dill. Fyll såsen i skalen, peta så den rinner ned.
  3. Strö på ost och gratinera hastigt. Garnera och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept