Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater

POPULÄRT
Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater

16 ingredienser

20 m

Jag älskar den här pastan tillsammans med smakrika tomater och ärtpesto! I dag finns det bra GI-alternativ att köpa på pastahyllan. Välj spaghetti som är gjord på quinoa, soja eller kikärter för ett lägre GI-värde och nyttigare innehåll. /Ulrika

397 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 8 dl kokt quinoapasta med persilja (motsvarar ca 250 g okokt pasta)
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika, hackad

Ärtpesto

  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 dl hasselnötter, skållad och skalad (eller sötmandel)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 1 msk citron, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla rödlöken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs rödlök, vitlök och tomater i någon minut. Rör ner balsamvinäger och låt steka i 5 minuter.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Krydda med salt och peppar. Strö över basilika och servera med en klick ärtpesto.

Ärtpesto

  1. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare eller mixer och kör till en jämn blandning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.