Glutenfri pekannötspaj

1 h
8
Glutenfri pekannötspaj
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Pekannötspaj utan vitt socker och gluten. Superenkel och god!

11 januari 2016
Visa mer
1 h
8

Du behöver

Botten

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 ägg

Fyllning

  • 2,5 dl lönnsirap
  • 1 dl kokossocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa havssalt
  • 2 msk smör
  • 3 dl pekannötter
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Häll mjöl, salt samt olja och ägg i en bakmaskin och blanda tills det formas till en boll.
  3. Tryck ut blandningen i bottnen av en pajform med avtagbar kant. Ställ in i kylen.
  4. Häll under tiden lönnsirap i en kastrull och låt koka upp i cirka 10 minuter på medelhög värme tills den når 100 grader. Häll under tiden socker och smör i en skål.
  5. Häll den heta lönnsirapen omedelbart över till skålen. Låt vila någon minut innan ihopblandning. Tillsätt ägg, vanilj och salt och blanda ihop.
  6. Häll blandningen i den förberedda pajformen och täck med pekannötter.
  7. Ställ i ugnen och grädda i cirka 15 minuter minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna innan servering. Garnera med finhackade pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept