Glutenfri citronpaj

1,5 h
2 pajer
1,5 h
2 pajer

Du behöver

Pajbotten

  • 900 g mandelmjöl
  • 210 g rismjöl
  • 7 g bakpulver
  • 6 g salt
  • 300 g laktosfritt smör, kallt
  • 6 hela ägg
  • 45 ml kallt vatten
  • 15 ml äppelcider, kall

Citroncurd

  • 300 g agavesirap
  • 15 g maizena
  • 300 g citronsaft
  • 4 hela ägg
  • 2 citroner, zest
  • 50 g laktosfritt smör

Italiensk maräng

  • 120 g äggvita
  • 250 g agavesirap

Gör så här

  1. Pajdeg
    Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa hastigt tills det precis är blandat. Tryck ut degen i smorda pajformar (20-22 cm/diameter) och grädda i 150 grader, 25-30 minuter.
  2. Citroncurd
    Blanda alla ingredienser och häll den i pajskalen. Grädda i 100 grader ca 30 minuter tills smeten har satt sig. Låt svalna tills rumstemperatur.
  3. Italiensk maräng
    Vispa äggvitorna till maräng. Under tiden koka agavesirapen tills den har en temperatur på 122 grader. Häll den under snabb vispning i tunn stråle i marängen och fortsätt vispa tills den är rumstempererad.
  4. Bred sedan på marängen på pajen och bränn av med en brännare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept