Krämig ansjovistårta med lins- och romvinägrett

Krämig ansjovistårta med lins- och romvinägrett
Foto: Lena Holmsäter

När du ska göra botten till tårtan och fyllningen har du god hjälp av en mixer eller matberedare. Tårtan ska stå i kyl i minst 4 timmar före servering.

18 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st ansjovisfiléer + lagen
  • 2 st rågkusar
  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris

Lins- och romvinägrett:

  • 0,5 dl kokta gröna linser
  • 0,5 dl forellrom
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Du behöver också:

  • plastfilm
  • en form med löstagbar botten

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Värm upp 2 msk ansjovislag och smält gelatinet i kastrullen.
  2. Mixa ansjovisfiléerna, crème fraiche och vitlök. Lägg över i en skål och vänd ner kaprisen och gelatinet.
  3. Bryt rågkusarna i mindre bitar och mixa dem med 2 msk ansjovislag.
  4. Lägg plastfilm i formen och tyck ut brödblandningen till en botten. Häll på ansjovisblandningen och ställ i kylskåp i minst 4 timmar före servering.
  5. Blanda samman linser, rom, olja, citronsaft, salt och peppar. Servera till tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept