Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

30 min
2
Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Med saltgurkan får den här rätten en extra piffig smak.

24 oktober 2008
30 min
2

Du behöver

  • 300 g fläskfilé i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 saltgurka
  • 1 msk skivad schalottenlök
  • 1 tsk färsk dragon

Tomatsallad:

  • 2 bifftomater
  • 1 schalottenlök
  • 0,25 dl vinäger
  • 0,75 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén och bryn hastigt skivorna i en stekpanna med smör, ta upp dem.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna med lite smör eller olja. Slå på grädden och koka ihop.
  3. Hacka saltgurkan och tillsätt den. Lägg tillbaka köttet i pannan och ge allt ett snabbt uppkok.
  4. Hacka i dragonen.
  5. Tomatsallad: Grovtärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken.
  6. Blanda och gör en enkel vinägrett på vinäger och olja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept