Rådjursfilé på toast med sockerstekta äpplen

Rådjursfilé på toast med sockerstekta äpplen
Foto: Lars Paulsson
4

Du behöver

  • 300 g stekt rådjursfilé eller -stek
  • 4 st brödskivor (gärna fiberrika)

Sockerstekta äpplen

  • 2 st äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker

Äggröra

  • 6 st ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk färskriven pepparrot

Gör så här

  1. 1. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Skär halvorna i skivor. Smält smör och socker i en teflonpanna.
  2. Lägg i äppleskivorna och stek dem gyllenbruna.
  3. Vispa ägg och grädde lätt i en bunke. Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten och rör sakta med träsked.
  4. Äggröran är klar när den blivit lite smulig men fortfarande är krämig.
  5. Skiva köttet. Skär bort kanterna på brödet och rosta det. Lägg först stekt äpple på brödet, sedan kött på ena brödhalvan och äggröra på den andra.
  6. Garnera köttet med pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept