Gravat vilt med blandsallad och fikon

Gravat vilt med blandsallad och fikon
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Vi gravar för lite. Gravat är så enkelt att ta fram som tilltugg till drink, en förrätt, eller att ha i en soppa. Här kan man smaksätta med trevliga saker som enbär och rosmarin.

3 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st tunna skivor gravad ren
  • 4 st färska fikon
  • 0,5 påse blandsallad
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk saft av citron
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Pensla lite vinägrett på 4 kalla tallrikar. Fördela renskivorna lite omlott på tallrikarna.
  2. Skär fikonen i klyftor, 4–6 klyftor per fikon, och lägg dem på köttet. Toppa med sallad och ringla över resterande vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept