Gammaldags räkcocktail

Gammaldags räkcocktail
Foto: TV4
35
5

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 1,5 dl isbergssallad, finskuren
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • dill, till garnering
  • 1 ägg, hårdkokt
  • citron, till garnering

Dressing

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,3 dl chilisås
  • 1 msk sötsur chilisås
  • 1 krm curry
  • 1 liten klyfta vitlök, pressad
  • cayennepeppar, efter smak
  • salt, efter smak

Vitlöksbröd

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 msk persilja, hackad
  • 4 skivor formfranska
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna och fördela dem tillsammans med isbergssallad och ärtor i ett glas.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.
  3. Toppa räkcocktailen med dressingen och garnera med en dillvippa, ett kvarts hårdkokt ägg och en citronskiva.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Blanda samman smör, vitlök och persilja och bre på brödskivorna. Gratinera i ca 5 minuter (passa dem så att de inte bränns). Strö på lite flingsalt. Dela vitlöksbrödet och lägg det på fatet under räkcocktailen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept