Gammaldags blinchiki på Babyshkas vis

1 h 30 m
4
Gammaldags blinchiki på Babyshkas vis
Foto: TV4
1 h 30 m
4

Du behöver

Blinchiki

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk gräddfil
  • 2 äggvitor
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • 1 krm grovmald vitpeppar
  • 200 g laxrom/kaviar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • 1 knippe gräslök, hackad

Gör så här

  1. Blinchiki
    Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken fingervarm. Häll lite av den varma mjölken över jästen och rör tills den är upplöst. Rör ner båda mjölsorterna, äggulorna, saltet och resten av mjölken. Rör till en slät smet.
  2. Täck skålen och låt smeten jäsa ca 1 timme i rumstemperatur.
  3. Blanda i gräddfilen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner skummet i smeten. Hetta upp ett plättjärn eller blinijärn med lite smör. Klicka i smeten, ca 2 msk till varje blini. Vänd dem när de har jäst upp och stelnat på ovansidan.
  4. Servera blinierna nygräddade med tillbehören ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept