”Fuskbea”

10 m
4
Från Nyhetsmorgon

Ta genvägen till en hemslagen bearnaisesås med det "fusk"-recept.

11 juli 2015
Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • dragon och persilja, hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, skala och skiva löken tunt. Fräs lök mjukt i smöret utan att den tar färg, tillsätt vinäger. Låt koka upp. Sila av löken, häll tillbaka smöret i kastrullen och tillsätt grädde, låt koka upp. Rör ner äggulorna utan att det kokar, tillsätt kryddor och senap, smaka av. Låt såsen tjockna lite men absolut inte koka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept