Fusillini med färg

Fusillini med färg
Foto: TV4

Ärter och bacon är väldigt gott tillsammans med pasta. Den här rätten kräver en stor stekpanna eller wok.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fusillini-pasta
  • 2 g djupfrysta ärter
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 rödlök
  • 2 gula tomater
  • 2 dl ört créme fraiche
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippa persilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i strimlor. Fräs lök och bacon i en stekpanna. Lägg det på hushållspapper och låt fettet rinna av. Skär tomaterna i klyftor. Klipp persiljan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg de gröna ärterna i en sil och slå av vattnet från pastan genom silen. Blanda ärter och pasta och håll varmt.
  3. Lägg tomat, bacon, lök, buljong och crème fraiche i stekpannan. Koka upp och rör ihop till en jämn sås. Smaksätt med salt och peppar. Häll i den nykokta pastan med ärterna och rör om. Vänd ner persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept