120 g gorgonzolaost (alt Saint Agur eller Kornblomst)
50 g torkad aprikos
4 msk rostat bovete
färsk rosmarin, till servering
Kolasås
100 g strösocker
3 msk balsamvinäger
5 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
20 g torkad rosmarin
salt
Gör så här
Dela osten i mindre bitar. Plasta in bitarna i plastfolie och lägg i frysen. Osten behöver frysas i ungefär en timme.
Rosmarinkola
Karamellisera socker i en hög kastrull (annars riskerar såsen att koka över). När sockret karamelliserats, tillsätt balsamvinägern. Efter 2-3 minuter, häll i vispgrädden, sirapen och rosmarinen. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Sila av kolasåsen och smaka av med salt och balsamvinäger.
Servering
Hacka osten i mindre strimlor. Placera i mitten av en djup tallrik. Lägg på strimlad aprikos och rostad bovete. Väl vid bordet, häll på varm kolasås. Garnera med färsk rosmarin.