Fröknäcke

ca 1h
15 bitar
Fröknäcke
Foto: Magnus Fond
ca 1h
15 bitar

Du behöver

  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten

Gör så här

  1. Satt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vatten. Rör ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplatspapper. Lägg ett bakplatspapper ovanpå degen och tryck ut den så tunt du kan.
  3. Dra av pappret och gör rutor med en kniv. Grädda i 50–60 minuter tills knäcket torkat ordentligt. Låt svalna och bryt i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept