Frittata à la Tom Sjöstedt

40 m
4
Frittata à la Tom Sjöstedt
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Frittata

  • 400 g rå/färsk röd chorizo, ej rökt
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 200 g kokt färskpotatis, tärnad
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g parmesan, riven
  • salt

Sallad

  • 4 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe körvel
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar och salt

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Frittata
    Dela chorizo och paprika i mindre bitar. Skiva löken. Stek korven klar i stekpanna. Tillsätt paprika och lök mot slutet och sist potatisen.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Smaka av med salt. Häll över allt i en form och baka klart i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
  3. Sallad
    Dela tomaterna i kvartar på längden. Ta bort kärnorna. Skiva rödlöken tunt. Plocka persilja och körvel. Blanda allt med olivolja, peppar och salt.
  4. Vitlöksyoghurt
    Blanda ihop och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept