Friterade, panerade kalkonvingar

Friterade, panerade kalkonvingar
Foto: TV4

Kalkonvingar eller kalkonribbor passar utmärkt att fritera. Här serveras de som förrätt med en het sås och limeklyftor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kalkonvingar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • olja att fritera i

Till servering:

  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 lime
  • färska örter

Gör så här

  1. Gör i ordning tre djupa tallrikar. En med vetemjöl, en med uppvispade ägg och en med ströbröd kryddat med salt. Doppa kalkonvingarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt dem ligga och torka en stund.
  2. Hetta upp oljan till 180°. Fritera kalkonvingarna, två åt gången. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skär limefrukterna i klyftor. Servera kalkonvingarna genast med sweet chilisås, färska örter och limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept