Kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle & persilja

Kokt blomkål med hackat ägg, saltrulle & persilja
Foto: Tobias Rudberg
Från Nyhetsmorgon

Här är en middag med nyttig blåmkål som serveras tillsammans med ägg och en grym saltrulle.

8 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st små blomkålshuvuden
  • 0.5-1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 pkt saltrulle à 80 g
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 3 st kokta ägg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 msk smör

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Plocka små buketter av blomkålen.
  2. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och salt. Lägg på locket på kastrullen och sjud blomkålen i cirka 8 minuter på medelvärme. Var noggrann med att det inte kokar torrt.
  3. Finstrimla saltrullen och knaperstek den i torr panna.
  4. Rosta tärningar av brödet i panna så att de blir gyllenbruna.
  5. Grovhacka persiljan och äggen.
  6. Ta upp blomkålen och håll varm. Blanda ner smöret i kastrullen så att det blir en smörbuljong.
  7. Lägg upp blomkålen på ett fat strö över ägget, persiljan och sedan såsen.
  8. Avsluta det hela med knaperstekt saltrulle och krutonger.
  9. Servera med kokt mandelpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept