Fiskgryta Smögen

40 min
4
Fiskgryta Smögen
Foto: Fredrik sandin carlsson
40 min
4

Du behöver

  • 350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. sej och kolja
  • 2 potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 0,5 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
  2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
  4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
  5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
  6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept