Fredrik Erikssons salsicciagryta

Fredrik Erikssons salsicciagryta
Foto: Magnus Skoglöf
4

Du behöver

  • 4 st salsicciakorvar
  • 2 st morötter
  • 4 st potatisar
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,25 st kålrot
  • 8 dl köttbuljong, ca
  • 0,5 burk stora vita bönor, 410 g
  • 1-2 st kokta betor i stora bitar, t ex polkabetor
  • 1 dl gröna oliver
  • 8–10 st körsbärstomater, halverade
  • 0,5 burk oliv- och kaprisröra, à 140 g

Till garnering

  • basilika, hackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skär rotselleri och kålrot i tärningar.
  3. Koka alltsammans i buljongen ca 15 minuter.
  4. Skär korven i grova bitar och låt den koka med i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt bönor, betor, oliver, tomater samt oliv- och kaprisröra.
  6. Låt allt bli varmt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept