Matjesill på klassiskt vis

Visst är det gott att smaksätta sillen, men ibland vill jag bara ha det så enkelt som möjligt och då gör jag den här! /Fredrik

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


18 maj 2012
4

Du behöver

  • 4 st matjesillfiléer
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 st rödlök
  • 4 msk smör
  • 1 knippe gräslök
  • gräddfil, till servering
  • Några dillvippor, till garnering

Gör så här

  1. Lägg upp matjesillfiléerna på ett fat, hela eller i bitar.
  2. Grovhacka äggen, gärna vitor och gulor för sig, och fördela dem i rader ovanpå sillen.
  3. Finhacka rödlöken och lägg ut även det på sillen.
  4. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull och häll det över sillen.
  5. Lägg ut gräslök och gräddfil och toppa allt med några dillvippor.
  6. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept