Fredrik Erikssons Långbrosill 2008

Från Nyhetsmorgon

Sill kan man aldrig äta för mycket av, varken till jul, påsk eller midsommar. Här är stjärnkocken Fredrik Erikssons version för 2008.

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 paket sillfiléer, gärna Abbas 5 min sill (cirkamängd)
  • 2 st kokta färsk potatisar
  • 1 st ägg
  • 1 dl sillgrönsaker, alt pickles
  • 1 dl crème fraiche, ekologisk
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar.
  2. Skär potatisen, sillgrönsakerna och ägget i tärningar.
  3. Bland alltsammans med crème fraiche och majonnäs.
  4. Smaksätt med senap, örter och salt och vitpeppar.
  5. Låt stå i 4-5 timmar innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept