Bräserad havskatt med rödbetor och kapris

4

Du behöver

  • 4 st tjocka bitar havskattfilé (ca 170 g/st)
  • 8 st små färska rödbetor
  • 8 st potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 1 st lagerblad
  • 60 g smör
  • 0,5 liter fiskbuljong
  • 1 st citron
  • 2 msk kapris
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
  2. Skiva potatisarna i centimetertjocka skivor och skär löken i klyftor. Fräs lök och potatis i hälften av smöret. Salta, peppra och smula ner lagerbladet. Späd med buljongen och låt allt bräsera under lock 6-7 minuter.
  3. Stek fiskbitarna gyllenbruna i resten av smöret. Lägg ner dem i potatis- och lökbuljongen. Riv lite citronskal över, men spara resten av citronen. Salta och peppra och låt alltsammans bräsera i ytterligare ca 5 minuter på låg värme under lock.
  4. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skala och skär upp citronen så att den får klyftor utan hinnor. Lägg till sist ner rödbetsklyftorna, citronfiléerna och kaprisen i fisk- och potatisgrytan.
  5. Servera genast så att rödbetorna inte färgar hela rätten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept