Smörgåsbakelse med skagenröra

25 min
4
Smörgåsbakelse med skagenröra
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 12 st skivor vitt formbröd

Skagenröra

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl finhackad dill
  • 0,5 st citron
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche

Laxröra

  • 200 g rökt lax
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche

Att klä bakelsen med

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1,5 dl persilja, hackad
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 12 st räkor för garnering
  • 80 g rom

Gör så här

  1. Skagenröra
    Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
  2. Hacka räkorna (spara några för garnering) och rör ner.
  3. Pressa saften ur citronen.
  4. Krydda med citronsaft, salt och peppar.
  5. Laxröra
    Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
  6. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.
  7. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar.
  8. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas.
  9. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.
  10. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen.
  11. Rulla den sedan i hackad persilja.
  12. Garnera med löjrom räkor och dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept