Vichyssoise med hembakat bröd

Vichyssoise med hembakat bröd
Foto: TV4

Klassisk krämig potatis- och purjolöksoppa.

Till soppan bjuder Fredrik på hembakat bröd. Receptet hittar du

här!



Dryck till maten

Les Fumées Blanches. Artnr 22139.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 september 2010
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 2-3 st potatisar
  • 0,75 st purjolök, strimlad
  • 5 dl grönsaks- och kalvbuljong
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 st skivor bacon
  • 2 msk gräslök
  • Ett stänk citron
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk peppar
  • 1 msk msk smör

Gör så här

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
  2. Dela purjolöken på längden och skiva sedan i halvmånar.
  3. Smält smör i en kastrull (ca 2-3 liter) och värm försiktigt potatisen och purjolöken utan att den får färg.
  4. Häll i buljongen och låt koka under lock tills potatisen delar sig (ca 20 minuter).
  5. Häll i grädde och mjölk och fortsätt koka utan lock ca 15 minuter.
  6. Knaperstek under tiden bacon och lägg det att torka på hushållspapper.
  7. Smaka av soppan med salt och peppar och använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
  8. Häll upp soppan i serveringsskålar och klipp bacon och gräslök över.
  9. Stänk i några droppar citron i varje skål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept