Fougasse – bröd från Provence

Fougasse – bröd från Provence
Foto: TV4

Gott bröd med franska smaker. Receptet ger två större bröd.

Fredrik serverar brödet till sin potatis- och purjolökssoppa som du hittar

här!



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 september 2010
Visa mer
2h

Du behöver

  • 25 gram jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk timjan
  • 1 msk rosmarin (om man vill)
  • 1 msk flingsalt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 dl oliver

Gör så här

  1. Lös upp jästen med vatten och blanda i olivolja, timjan, ev rosmarin och flingsalt.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget. Kör i maskin ca 10-15 minuter.
  3. Jäs i bunken ca 1 timme.
  4. Dela degen i två bitar och blanda i oliver.
  5. Kavla ut till ca 1½-2 cm tjocka lövformade bröd.
  6. Lägg på en plåt och jäs ca 30 minuter.
  7. Gör genomgående snitt från mitten och utåt (som på ett löv).
  8. Pensla med olivolja. Strö över ytterligare flingsalt och timjan.
  9. Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept