Sill i kapprock på grillen

Sill i papper – kapprock
Foto: Magnus Skoglöf

En av flera varianter på sill i papper – eller kapprock – med en smak som påminner om klassisk gubbröra. Det går lika bra att göra sillen i paket av aluminiumfolie. Recept från boken Sill & strömming.


5 juni 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g inlagda sillfiléer
  • 8 st mandelpotatisar
  • 2 st ägg
  • 1 st rödlök
  • 1 msk orökt kaviar, t ex Ejderns smörgåskaviar
  • 125 g ansjovisfiléer på burk
  • 60 g smör

Till servering

  • Dill, gräslök och persilja
  • Gräddfil

Gör så här

  1. Koka potatisen oskalad. Låt den svalna.
  2. Koka äggen och låt svalna. Skala dem och skär dem sedan i klyftor. 
  3. Skala och skiva löken och potatisen.
  4. Fördela sill, potatis, ägg, rödlök, kaviar och ansjovis på fyra ark bakplåtspapper. Klicka över smöret.
  5. Förslut paketen och lägg dem på grillen. De är färdiga när det knastrar och fräser inuti dem och det brukar det göra efter 5–8 minuter. Paketen kan också bakas i 225° ugnsvärme i 5–8 minuter.
  6. Öppna paketen och strö över dill, gräslök och persilja. Servera direkt ur paketen med en klick gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept