Koka kräftor

Koka kräftor
Foto: Tv4
Från Nyhetsmorgon

Lika många sjöar som recept tror jag om man tittar sig runt, det här kan ni utgå ifrån och sedan prova sig fram. Det är viktigt att man sköljer kräftorna och att dom kan gå i friskt vatten innan kokning.

Med visst vemod så kommer augusti mörkret krypande men i samma tid så rundas sommaren av med kräftor. En av mina absoluta favoriter, kantareller till förrätt , goda kräftor gärna fiskande själv, generöst med vällagrade ostar som Svecia, Västerbottenost, kryddost och cheddar,gott hembakat bröd, Op Andersson, mitt krondillsbrännvin, gott öl från något lokalt bryggeri och som avrundning färska hallon .
Vackert dukat bord med goda vänner och lite väl valda snapsvisor. Det är då det svenska skafferiet visar sig från den starkaste sidan. /Hälsningar Fredrik Eriksson

8 augusti 2014
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl salt
  • 3 st sockerbitar
  • 1 stor knippe dill
  • 2 dl porter

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt den sjuda i 10 min.
  2. Koka ett separat vatten där man bara släpper ner kräforna 4 i taget så de dör fort ,de blir röda, lägg sedan över det i koklagen.
  3. Sjud kräftorna i 5 min ta sedan upp dem ta bort dillkronorna som fastnat på kräftorna, kyl ner dem.
  4. Kyl lagen och slå på den på kräftorna, låt stå över natten.
  5. Lägg i nya dillkronor så att de får en sista fräsch dill karaktär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept