Sallad lyonnaise med pocherade ägg

ca 20 min
4
Sallad lyonnaise med pocherade ägg
Foto: TV4
ca 20 min
4

Du behöver

  • 0,25 baguette
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 stort huvud frisésallad
  • flingsalt
  • olivolja att ringla över
  • 2 msk dijonnaise

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1,5 l vatten
  • 2 tsk ättikssprit
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär baguetten i tunna skivor och lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir knapriga.
  3. Strimla och knaperstek fläsket. Låt vila på hushållspapper.
  4. Skölj och plocka salladen.
  5. Pocherade ägg
    Koka upp vattnet med ättika och salt.
  6. Knäck äggen i koppar försiktigt.
  7. Låt äggen glida ner i vattnet och sjuda i nästan 3 min, tag upp dem med en hålslev.
  8. Fördela sallad, knaperstekt fläsk, pocherade ägg och baguetteskivor på tallrikar. Ha på lite flingsalt och ringla över lite olivolja. Servera med dijonnaise (majonnäs smaksatt med fransk senap) vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept