Kalixlöjrom på äggröra med rökt gräddcrème

Kalixlöjrom på äggröra med rökt gräddcrème
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kalixlöjrom på äggröra med rökt gräddcrème

Av: Fredric Andersson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 min

Många spännande smaker förenas i denna härliga fullträff.

Ingredienser

portioner
  • 100 g löjrom
  • 4 brödskivor, rostade
  • dill, till garnering

Äggröra:

  • 4 ägg
  • 3 msk mjölk
  • smör
  • gräslök
  • salt
  • peppar

Rökt gräddcrème:

  • 1 dl fiskfond, ej koncentrerad
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 10 g rökt laxskinn
  • maizenaredning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Äggröra: Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Vispa smeten ordentligt.
  2. Smält smöret i en lagom stor panna. Häll i äggsmeten och rör tills den fått en krämig konsistens. Lägg i hackad gräslök.
  3. Rökt gräddcrème: Koka upp alla ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter.
  4. Sila bort laxskinnet och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skeda upp löjromen på det rostade brödet. Fördela äggröran på 4 tallrikar och sätt löjromen och brödet på toppen. Häll såsen runt om och garnera med dill.