Franska skurna pepparkakor

Franska skurna pepparkakor
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Franska skurna pepparkakor

7 ingredienser

2 h

Degen till de här kryddiga pepparkakorna behöver inte vila i kylen över natten utan den är redo att bakas ut redan samma dag!

Ingredienser

portioner styck
  • 1 dl sötmandel
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Hacka mandeln fint.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör sedan ner mandeln och kryddorna.
  3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i degen.
  4. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rulla till en rulle, ca 25 cm lång. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall, ca 1-2 timmar
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.