Pasta med ostsås

20 min
4
Pasta med ostsås
Foto: Barilla
Från Förkväll

Rigatoni Quattro Formaggi - Pasta med fyra ostar. En dröm för ostälskare - varför välja en ost när man kan få fyra?

Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!

6 februari 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g Rigatoni
  • 5 dl grädde
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 75 g gorgonzola i 1x1 cm bitar
  • 75 g parmesan, riven
  • 75 g talleggio i 1x3 cm bitar
  • 75 g provolone eller mozzarella i 1x3 cm bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme.
  2. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet.
  3. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
  4. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
  5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering.
  6. Rör tills osten smälter.
  7. Lägg upp pastan i portionsskålar.
  8. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
  9. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept