Gnocchi med köttfärssås från Sardinien

40 min
4
Från Förkväll

Gnocchi med köttfärssås från Sardinien eller gnocchi al ragù Sardo på italienska.

För att göra det riktigt italienskt kan man använda 50 g späck istället för olivolja. Hacka späcket, lägg det i en kastrull, och ställ på spisen. När späcket är smält, lägg i vitlöksklyftan och tillred enligt anvisningarna.

31 maj 2010
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 400 g gnocchi
  • 5 dl köttbuljong
  • 400 g färska tomater, hackade
  • 200 g nötfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • basilika, färsk
  • pecorino, riven
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en kastrull.
  2. Lägg i vitlöksklyftan och låt den få lite färg.
  3. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
  4. Tillsätt de hackade tomaterna, buljongen, salt, peppar och tre till fyra basilikablad.
  5. Låt koka i 30 minuter.
  6. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, häll av pastan när den är al dente.
  7. Häll ner pastan i kastrullen med sås och servera med riven pecorinoost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept