Fleur de courgette

Fleur de courgette
Foto: TV4

På de små nybildade zucchinifrukterna sitter ofta den gula vackra blomman kvar ett tag. Innan den vissnar och trillar av så kan den tas tillvara. Zucchiniblommor bör förvaras i svalen. De är extremt känsliga och håller max 1 dygn.

31 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 zucchiniblommor
  • Fyllning:
  • 50 g laxfilé
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • 10 skalade räkor
  • 2 msk finstrimlad purjolök
  • 2 tsk finskuren gräslök

Sås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 12 kokta jätteräkor

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar. Kör till en jämn smet i mixer tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Hacka purjolöken och räkorna. Skär gräslöken smått. Vänd ner i laxblandningen.
  2. Sås: Blanda crème fraiche, sambal och oregano i en kastrull. Koka upp. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200°. Vik upp zucchiniblommorna försiktigt och fyll dem med en klick fyllning. Lägg de fyllda blommorna i smord ugnssäker form. Ugnsbaka i ca 15 minuter. Lägg upp tre blommor och tre jätteräkor på fyra assietter. Skeda såsen
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept