Fina fiskkrustader

Fina fiskkrustader
Foto: TV4

Låt gästerna vänta på dessa ljuvliga krustader. De ska serveras varma med het sås just hälld över fisken. En utmärkt förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 st krustader, stora
  • 6 st spättafiléer, ej för små
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt

Sås:

  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • silat kokspad
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 12 st små champinjoner
  • 150 g skalade räkor
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta fisken lätt. Dela dem på längden, rulla ihop och ställ dem tätt i en kastrull.
  2. Koka ihop smulad buljongtärning, vin, vatten och slå det över fisken. Sjud sakta några minuter tills fisken är klar. Ta upp den försiktigt, sila spadet.
  3. Fräs margarin och mjöl, späd med kokspadet och koka 5 min. Rör ned crème fraiche och krydda. Bryn svamparna. Fördela fisken i krustaderna, skeda sås över och garnera med svamp, räkor och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept