Filoknyten med ost

Filoknyten med ost
Foto: TV4

Servera de här spröda knytena med sin mjuka fyllning som tilltugg till en drink eller förrätt. De passar också på buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 ark filodeg
  • 150 g fetaost
  • 2 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 förp blandade sallatsblad
  • 10 st röda vindruvor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smula fetaosten i en bunke och rör ner det ena ägget, blanda. Krydda med vitpeppar.
  2. Dela filodegsarken på mitten. Fördela ett par matskedar av fetablandningen på degarken. Vik ihop och placera på en plåt med skarven nedåt. Vispa upp det andra ägget och pensla knytena. Baka i ugn i ca 20 minuter
  3. Lägg upp sallaten på ett serveringsfat. Dela och kärna ur vindruvorna. Strö dem över sallaten och toppa med filodegsknytena.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept