Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Filmjölkslimpa

12 ingredienser

1 h

Den här snabba och goda limpan med filmjölk är ett perfekt brödrecept att testa i veckan!

Ingredienser

portioner styck
  • 4 dl filmjölk (eller yoghurt)
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade aprikoser (eller fikon)
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl havregryn (+ extra för dekoration)
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkrydda, malda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader samt fodra en brödform som rymmer 2 liter med bakplåtspapper.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka aprikoserna och häll ner bitarna i bunken tillsammans med resten av ingredienserna. Rör ihop till en smet.
  4. Fördela smeten jämnt i formen och strö över lite havregryn.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i 45–60 minuter, det ska få fin färg.
  6. Stjälp ut brödet ur formen, ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på galler under bakduk.