Festonati à la Caprese

Festonati à la Caprese
Foto: TV4

Pastasnäckor som på Capri. Servera den här läckra lilla salladen som förrätt. Vill du äta den som lunch kan du komplettera med en skiva skinka eller lite grillad kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g festonati-pasta
  • 2 bitar mozzarella
  • 1 knippa rucola
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 skivor rostat bröd
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola över med kallt vatten.
  2. Skär mozzarellan och tomaten i tärningar och i löken i halvmånar. Rosta brödet och skär det i tärningar. Bryt av bladen på basilikan och blanda med pasta, rucola, mozzarella och tomat. Strö över löken och oliverna och ringla över olivoljan.
  3. Toppa med oliverna och de rostade brödtärningarna. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept