Färskrökt lax med ägg och spenat

Färskrökt lax med ägg och spenat
Foto: TV4

Stryk bort överflödigt fett från laxsidan innan den skärs upp. Gör inte mer spenat än vad som går åt, den mår inte bra av att värmas igen. Om du använder fryst spenat, skölj den hastigt under hett vatten först, så försvinner eventuella iskristaller med trist smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rökt lax
  • sallat
  • dill
  • 2 citroner eller lime
  • 4 pocherade ägg

Spenaten:

  • 375 g fryst spenat
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl gräddmjölk
  • salt, peppar
  • 1 nypa strösocker

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg upp den med sallat, dill och en halverad citron eller lime.
  2. Pochera äggen.
  3. Finhacka den halvtinade spenaten. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med gräddmjölken och rör ner spenaten. Smaka av med salt och peppar. En nypa socker höjer smaken ytterligare. Servera äggen och spenaten med laxen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept