Färsfylld zucchini med tomatsås

Färsfylld zucchini med tomatsås
Foto: TV4

Fyll zucchini med köttfärs och grönsaker. Servera med tomatconcassé och ris eller kokt potatis. En mixer eller matberedare är ett bra hjälpmedel när du ska laga tomatconcassén.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 zucchini
  • 200 g nöt- eller fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 1-2 krm chilipeppar
  • salt och vitpeppar
  • 50 g lagrad ost
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • några droppar vinäger
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Riv osten. Dela zucchinin på längden, gröp ut kärnorna och spara dem. Skala lök, morot och paprika. Hacka löken och tärna paprikan fint, riv moroten. Blanda köttfärsen med grönsakerna, löken och kärnorna från zucchinin.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kött- och grönsaksblandningen under omrörning i 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré och buljong. Koka 15-20 minuter. Krydda med salt, nymalen vitpeppar och chilipeppar. Koka ihop tills nästan all vätska kokat in.
  3. Fördela fyllningen i zucchiniskalen och strö över den rivna osten. Gratinera i 275° tills osten smält och ytan fått fin färg. Skala, dela och grovhacka en lök till tomatconcassé. Mixa de krossade tomaterna till en lagom grov sås. Krydda med vinäger, salt och peppar. Servera till den fyllda zucchinin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept