Fänkålssallad med ädelost

Fänkålssallad med ädelost
Foto: TV4

Enkla sallader är ofta de bästa förrätterna. Ädelost och fänkål går fint ihop. Det är hela hemligheten bakom denna enkla sallad som smakar så vidunderligt gott.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fänkål
  • 75 g ädelost
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skölj och klyv fänkålen och skär bort den hårda stocken i nederändan. Skär halvorna i skivor. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i fänkålen. Låt den koka våldsamt i 1 1/2 minut, men inte mer. Häll den i durkslag och låt vattnet rinna av.
  2. Blanda vinägern med 1/2 tsk salt och lite peppar från kvarnen. Skaka sedan ihop den med oljan.
  3. Ringla dressingen över den väl avrunna fänkålen och blanda alltsammans med några försiktiga tag. Smula osten och strö den över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept