Fågelmjölk

Fågelmjölk
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Fågelmjölk

9 ingredienser

30 m

En fräsch och fluffig dessert som älskas av alla. Servera den gärna i glas på fot så blir det lite extra feststämning.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 l mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, skalet

Hallonsås

  • 150 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker

Servering

  • citronskal
  • 4-6 jordgubbar, fryst och riven

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med en elvisp i en metallbunke, först på låg hastighet och öka sedan till hög hastighet. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget tills du får en fast maräng.
  3. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en vid kastrull.
  4. Använd två matskedar och klicka i marängen i den sjudande mjölken. Låt varje maräng pocheras i 1 minut på varje sida. Lyft upp marängerna med hålslev och lägg dem på ett fat.
  5. Rör ihop äggulorna med 1 dl strösocker. Häll sedan över den varma mjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 84 grader under konstant vispning eller tills första bubblan kommer.

Hallonsås

  1. Koka upp hallon och socker på svag värme, rör försiktigt.
  2. Låt sjuda 1 minut och ta sedan från värmen.

Servering

  1. Fördela hallonsåsen i glasen, häll på vaniljsåsen och sist de pocherade marängerna.
  2. Toppa med citronskal och riv frysta jordgubbar över.