En fräsch och fluffig dessert som älskas av alla. Servera den gärna i glas på fot så blir det lite extra feststämning.
Ingredienser
4 - 6
5 ägg
2 dl strösocker
1 l mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
Hallonsås
150 g frysta hallon
0,5 dl strösocker
Servering
citronskal
4-6 jordgubbar, fryst och riven
Gör så här
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med en elvisp i en metallbunke, först på låg hastighet och öka sedan till hög hastighet. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget tills du får en fast maräng.
Koka upp mjölk och vaniljsocker i en vid kastrull.
Använd två matskedar och klicka i marängen i den sjudande mjölken. Låt varje maräng pocheras i 1 minut på varje sida. Lyft upp marängerna med hålslev och lägg dem på ett fat.
Rör ihop äggulorna med 1 dl strösocker. Häll sedan över den varma mjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 84 grader under konstant vispning eller tills första bubblan kommer.
Hallonsås
Koka upp hallon och socker på svag värme, rör försiktigt.
Låt sjuda 1 minut och ta sedan från värmen.
Servering
Fördela hallonsåsen i glasen, häll på vaniljsåsen och sist de pocherade marängerna.
Toppa med citronskal och riv frysta jordgubbar över.