Fågelbo

Fågelbo
Foto: TV4

Allra godast blir rätten förstås om man filéar hel ansjovis själv. Om man tycker att det är bökigt finns det ju färdigfiléat att köpa. Fågelbo brukar även kallas solöga. Vitsen med rätten är att gästen själv blandar ingredienserna på önskat vis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 ansjovisfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl hackad inlagd rödbeta
  • 4 msk kapris
  • 4 ägg
  • 4 gröna sallatsblad

Gör så här

  1. Hacka ansjovisfiléerna fint. Skala och hacka löken fint. Lägg ett smörpapper på skärbrädet och hacka rödbetan.
  2. Separera äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Strimla sallatsbladen.
  3. Fördela sallatstrimlorna i mitten på 4 assietter. Arrangera ansjovishack, hackad lök, hackad rödbeta och kapris runt om. Servera och låt var och en blanda vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept