Anders chilimarinerade räkor med fetaost

35 min
4
Anders chilimarinerade räkor med fetaost
Foto: TV4

Enkelt och så gott! En förrätt som serveras med machésallad och ett vitlöksbröd.

Dryck:
Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 5810-01, serveras vid 8 grader, pris: 99 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 april 2011
Visa mer
35 min
4

Du behöver

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 blad hackad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Räkblandning

  • 400 g räkor med skal
  • 1 st liten gul hackad paprika
  • 100 g tärnad fetaost
  • 100 g skuren machésallad
  • 1 st citron, i klyftor

Vitlöksbröd

  • 1 st ciabattabröd som skivas
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Marinad: Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och hacka basilikan. Lägg det i skålen tillsätt salt och svartpeppar.
  2. Räkblandning: Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar. Vänd i räkorna och paprikan i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre. Tärna fetaosten och vänd ner den i räkblandningen. Fördela på 4 assietter lägg rikligt med Machésallad bredvid och garnera med en citronklyfta.
  3. Vitlöksbröd: Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i vitlökshacket och skiva brödet i 4 skivor. Stek 2 minuter på varje sida. Lägg brödet på assietten och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept