Pasta vongole

45 min
6
Pasta vongole
Foto: Tv4
45 min
6

Du behöver

Pastadeg

  • 3 dl durumvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl, ekologiskt
  • 3 st ägg
  • 4 msk vatten

Vongole

  • 1 nät blåmusslor
  • 5 st shalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • Ett stort knippe bladpersilja
  • 2 msk fiskfond
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Pastadeg
    Häll ned vetemjölet, durumvetet och äggen i en bunke.
  2. Blanda väl.
  3. Tillsätt vatten.
  4. Knåda runt degen tills blivit blank och seg. Man kan låta degen vila i plastfilm i kylen ett par timmar om man vill.
  5. Kavla ut degen på mjölat bakbord.
  6. Skär pastadegen i långa remsor. Skaka lätt om remsorna sitter samman.
  7. Koka pastan i saltat vatten ca 10 sekunder precis innan servering.
  8. Vongole
    Hacka schalottenlöken grovt.
  9. Krossa vitlöken på sidan av kniven och hacka den sedan grovt.
  10. Knyt ihop en kvist bladpersilja och lägg ned den tillsammans med löken i en gryta med het olivolja.
  11. Lägg i musslorna (sortera bort och släng musslor som är öppna och som inte stänger sig när du knackar på dem).
  12. Fräs löken och tillsätt vinet.
  13. Därefter fiskfond.
  14. Tillsätt peppar och ev salt om inte musslorna gett tillräcklig sälta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept