Grillad sparris från Österlen

Grillad sparris från Österlen
Foto: TV4

Du behöver

  • 400-500 g, färsk grön sparris
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger + honung
  • 2 msk rapsolja/olivolja
  • 50 g Österlenost/parmesan
  • färsk timjan
  • Salladsblad, olika sorters sallad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och salt i en kastrull. Förväll sparrisen i någon minut. Ta upp och lägg i kallt vatten.
  2. Smörsås: Smält smöret och blanda med vinäger, lite honung och hackad färsk timjan.
  3. Trä upp sparrisen på trägrillspett eller lägg i grillhalster. Pensla med rapsolja och grilla några minuter.
  4. Lägg upp sparrisen på salladsbädd och ringla över timjansmörsåsen. Strö över solrosfrön och bryt över ostbitar!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept