Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

ca 40 m
4

En underbart god fisk- och skaldjurspasta med smak av vitlök, vitt vin, fänkål och tomat! Välj dina favoriter av havets läckerheter, Ernst lagar sin pasta med sej, räkor, havskräfta, vongole, blåmusslor och knivmusslor.  Här hittar du recept på Ernsts fisksalt

Nä, men ni förstår ju vad som håller på att hända här...föreningen vitlök, skaldjur, vin...vi tar de där stegen mot den kulinariska himlen.

28 juli 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
ca 40 m
4

Du behöver

  • 400 g Linguine-pasta (vikt okokt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 stor lök eller ett knippe knipplök
  • 100 g fänkål
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 spansk chili
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 citron
  • 500 g tomatsås
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 msk koncentrerad fiskfond.
  • Ernst fisksalt (eller vanligt salt)
  • peppar
  • 1 citron

Valfria tvättade och rensade musslor och fisk t.e.x:

  • 200 g vongole
  • 200 g blåmusslor
  • 200 g knivmusslor
  • 200 g bläckfisk
  • 200 g fin sejfilé
  • 4 st kokta havskräftor
  • 100 g skalade räkor

Garnering

  • persilja
  • citron i skivor

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering,
  2. Soutera alla grönsaker i oljan. Grönsakerna ska inte ta färg.
  3. Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan.
  4. Lägg musslor, bläckfisk och körsbärstomater i lökfräset.
  5. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig).
  6. Skär fisken i grova bitar och lägg i sist, låt den bli fast i värmen från grytan.
  7. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente.
  8. Blanda ner pastan i grytan och servera gärna rätten “family style” i ett stort härligt fat, Garnera med havskräftor, skalade räkor, persilja och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept